Милена Тодорова се класира на девето място в спринта на 7.5 километра на Европейското първенство по биатлон за мъже и жени в швейцарския зимен център Ленцерхайде.

Българката беше втора след първата срелба, в която повали всичките пет мишени, но два пропуска от положение прав я лишиха от сигурен медал. Тодорова беше с трето време преди последната стрелба, но там не успя да задържи отличната си позиция и след две наказателни обиколки финишира девета.

Тодорова остана само на 28.2 секунди от шампионката Анастасия Меркушина (Украйна). Меркушина повали всичките десет мишени и измина трасето за 23:14.5 минути.

Шведката Тилда Йохансон остана втора с една грешка и пасив от 0.5 секунди, а на трета позиция финишира германката Ванеса Хинц, която също стреля чисто, но е на 1.8 секунди след победителката.

Милена Тодорова обаче има отлична стартова позиция за преследването утре.

Останалите българки в спринта останаха назад в класирането. Даниела Кадева е 78-a с една грешка и пасив от 3:35.4 минути, Стефани Йолова е 91-а с четири пропуска, Лора Радковска се нареди на 92-о място с три наказателни обиколки, а Мария Здравкова не завърши, след като беше направила три пропуска на първа стрелба.

В надпреварата участваха 103 биатлонистки.