Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов говори пред медиите след Европейското първенство в Тирана. Селекционерът обясни, че се е срещнал и с министър Радостин Василев след стабилното представяне на нашите, а двамата са уточнили някои неща, свързани с неточности в медиите.

“Срещата бе по повод успехите на отбора на Европейското първенство. Уточнихме някои неща заради искри, които припламнаха в медиите. Разбрахме се за неща, които му бяха предадени неправилно. Вината за забавянето на средствата не е в министерството. Министерството е изпълнило договора си и е осигурило финансирането. Президентът Неделчо Колев решава да не ни дава парите. С министъра се разбрахме, че всички елитни състезатели ще бъдат подпомогнати с финансиране. Това ще става директно, не през федерацията. В някои федерации средствата за елитен спорт се пренасочват към нечии джобове”, заяви Иванов. 

Наставникът също така заяви, че няма идея дали ще продължи да води отбора. Президентът нито казва, че ще остане, нито, че ще бъде освободен от поста.

“Ще излезем от ситуацията, но пак ще стане по трудния начин. Ще стиснем зъби. Те са мъжки момчета, но не знам докога ще издържат. Млади са, емоционални, това им пречи. Спортът ни е много труден, без да подценявам другите. Аз ще бъда платно зад тях, какво и да се случи”, добавя Иванов, който е четирикратен световен шампион, а освен това има и олимпийско злато от Барселона 1992.

Треньори и състезатели се обединиха около мнението, че избраният за алтернативен президент на федерацията Ариф Маджид не е спирал да помага и за няколко месеца е направил повече, отколкото Колев за години.