Световното първенство по ръгби стартира с гръм и трясък в петък вечер, когато домакинът Франция победи великите новозеландци пред пълните трибуни на "Стад дьо Франс".

Шампионатът на планетата вече върви с пълна сила, но едно нестандартно решение на организаторите вбеси не само феновете, но и самите участници.

Става въпрос за идеята да се отнеме страстта от един от емблематичните ръгби ритуали преди международни срещи - химните на двете страни.

Да, този елемент съществува преди всеки международен мач в отборен спорт, но докато за повечето тимове във футбола и баскетбола това е по-скоро досадна процедура, в ръгбито изпълнението на химните бе истински ритуал, в който всеки крещи с пълна сила, а клиповете от изпълнението често те карат да настръхнеш.

Но странно или не, организаторите решиха да пускат запис на детски хор, изпълняващ химна на всяка една от страните, което внесе смут както сред играчи, така и сред фенове.

Това предизвика недоволството на самите играчи, които след мачове все пак бяха деликатни и единствено казаха, че са се почувствали неловко и обстановката не е била същата като при нормален химн.

Доста по-крайни обаче бяха феновете, които заринаха социалните мрежи с критика към организаторите и начинът на изпълнение на националните химни.