Англия стартира с епична победа световното първенство по ръгби, въпреки че бе отписван от експерти и дори от собствените си фенове преди турнира. Но този тим през годините е показвал, че е способен винаги да се събере именно за най-голямата надпревара, като игра финал преди 4 години (загубен от Южна Африка), когато пак не му даваха особено големи шансове.

И то - с каква победа стартираха англичаните. В мач, предаван и по БНТ 3 за България, те спечелиха с 27:10 срещу Аржентина в Марсилия, на препълнения и шумен "Стад Велодром". От 3-ата минута "розите" играха с човек по-малко, след като Том Къри бе изгонен с червен картон за сблъсък на глави с аржентинеца Хуан Крус.

Но с 14 срещу 15 Англия не показа никаква слабост, не допусна съперникът изобщо да доближи полето за точките чак до последните минути, а в това време наниза 27 точки, благодарение на десния крак на Джордж Форд.

Десетката прати три шута от дроп, което е позабравено умение в ръгби, след като му бе осигурена позиция за стрелба от далечно разстояние. Добави и 6 наказателни (по три точки), и така целият актив на Англия дойде от шутове, без есета.

Епичната победа с човек по-малко дава голямо предимство на тима в групата, в която са още Чили, Япония и Самоа. Няма съмнение, че англичаните са фаворит в останалите си три мача, докато това изобщо не изглеждаше така преди сблъсъка с "пумите".

Други резултати от събота на световното първенство:

Италия - Намибия 52:8

Ирландия - Румъния 82:8

Австралия - Грузия 35:15.

Днес от 18:35 ч по БНТ 3 на сцената излиза актуалният шампион на планетата Южна Африка, който ще срещне Шотландия.

 

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО