През годините досега сме се нагледали на не една или две забавни ситуации, в които кучета прекъсват големи спортни събития. В последните дни на 2022 година станахме свидетели на още един култов момент с четириного в главната роля.

По време на поредния кръг от Световната купа при алпийските дисциплини, този път в италианския зимен център Бормио, въпросното куче засенчи всички участници със скоростното си придвижване по трасето за супергигантски слалом. Маршалите така и не успяха да го настигнат, а коментаторите на Евроспорт се пошегуваха, че времето му вероятно е сходно с това на Марко Одермат, който победи в дисциплината.

Швейцарецът, който е водач в генералното класиране, триумфира с време 1:29.27 минути днес, постигайки петата си победа за сезона. Успехът му е дебютен на тази писта.

Победителят от вчерашното спускане Винсент Крихмайер (Австрия) остана втори с изоставане от 0.64 секунди, а челната тройка бе допълнена от друг швейцарец в лицето на Лоик Меяр, който бе по-бавен с над секунда от сънародника си Одермат - изоставането му бе 1.22 секунди, като той дебютира на подиум от Световната купа.

Одермат води в класирането за СК с 946 точкии, следван от Александър Аамод Килде (617) и Крихмайер (432). Марио е водач и в класирането на дисциплината с 280 точки.