Комисарят на Националната футболна Лига Роджър Гудел лично окуражи който и да е отбор от ръководената от него организация към привличането на Колин Каперник. 32-годишният куотърбек не е играл в НФЛ от 2016 година насам, след като се превърна в "черна овца" заради вижданията си и протестите срещу расовата неправда.

Именно Каперник даде начало на тенденцията играчите да коленичат по време на националния химн, а доста дълго време тези техни действия бяха осъждани и дори забранявани.

Сега обаче ситуацията се обърна изцяло и от НФЛ обърнаха плочата, като Каперник се превърна от изгнаник в човек, който отново е добре дошъл сред най-добрите.

"Бих приветствал завръщането ми и окуражавам който и да е клуб, който би го привлякъл в състава си. Той може да ни помогне да бъдем по-добри и да се справяме по-добре, дори и да не става дума за случващото се на игрището", коментира Гудел.

От NFL вече заявиха, че не са били прави да забраняват на играчите да изразяват личната си гледна точка, било то чрез коленичене или друг начин на протест. 

Каперник игра за Сан Франциско 49ърс между 2011 и 2016 година.