Световният шампион в колоезденето - Матийо ван дер Пул, за втора поредна седмица доказа, че към момента е недосегааем в еднодневните класики, печелейки най-емблематичнат от тях - Париж-Рубе.

"Адът на Севере", както е наричано изпълненото с павирани участъци състезание, не бе проблем за Ван дер Пул, който измина 260-километровото разстояние за 5:25.28 часа.

По този начин той подобри собствения си рекорд по трасето и защити миналогодишната си титла.

Така Ван дер Пул е актуалният носител на световната титла, на Обиколката на Фландрия, както и на Париж-Рубе.

Нидерландецът започна соловата си атака при оставащи 60 километра до края, като бързо се видя, че никой няма намерение да го гони. Самият Матс Педерсен, който завърши на трето място, но бе един от основните фаворити призна, че Матийо ван дер Пул е бил в свое собствено състезание, с едно ниво над всеки друг в състезанието.

А сезонът е уникален не само за Ван дер Пул, но и за отборът "Алпесин-Декьоник", в който той дори притежава акции. С нидерландеца на подиума се качи неговияът съотборник Яспер Филипсен, а с вчерашния успех "Алпесин-Декьоник" има победи и в трите класики от началото на сезона.

"Никога не съм мечтал за нещо подобно. Тази година съм супер мотовиран, защото исках с фланелката на световен шампион да показа на всички, че действително съм най-добрият в света", каза победителят, който влезе в легендарния колодрум на Рубе с три минути преднина пред своите преследвачи.