Том Брейди обяви завръщане в американския футбол само 42 дни, след като ... бе обявил оттеглянето си.

Световните агенции и медии бяха пълни с историите му, статистиките му и постиженията му, на сбогуване с най-успешния състезател, играл някога тази игра.

Но куотърбекът се завръща за още един сезон с Тампа Бей, където игра в последните две години и спечели седмата си титла от Супербоул. 

Видео с някои от изявите му от последния сезон може да гледате тук.

През август Брейди ще навърши 45 години, а сезонът в НФЛ започва през септември. Но това явно не го спира, нито аргументите, които бе изтъкнал на 1 февруари, когато обяви, че приключва кариерата си.

А те бяха - семейството, повече време за най-близките хора и други неща в живота, които би искал да прави извън задъханото ежедневие на професионален спортист на най-високо ниво.

"Тези два месеца ме накараха да осъзная, че моето място още е на терена, а не на трибуните - написа Том в социалните мрежи. - И това време ще дойде, но още не е дошло.

Обичам съотборниците си, спорта, а и имам пълната подкрепа на семейството ми. Завръщам се за своя 23-и сезон в играта, с Тампа Бей."

Две са версиите за обрата. Едната е напълно сериозна, а другата - напълно шеговита.

Срещата с Кристиано Роналдо онзи ден в Манчестър, вкараният от 37-годишния португалец хеттрик за Юнайтед срещу Тотнъм (3:2) пред очите му и разговорът след това с легендата от европейската версия на футбола, може да са накарали Брейди да си каже:

"Защо да спираш, като още го можеш?".

Втората теза бе изказана от журналиста Джо Помпилано под формата на майтап:

"Дори Том е видял инфлацията и как се покачват цените на горивата и други стоки, та си е рекъл - още един сезон, няма как...".

При всички положения, седемкратният шампион и легенда, най-разпознаваемата фигура на този спорт по света, остава поне за още година на терена.