Трикратният олимпийски шампион Адам Пийти разкри, че в последните години се е борил с проблеми, свързани с психичното му здраве. Британецът, който завоюва два златни медала в Токио 2020 и един в Рио 2016, а също така има и две сребърни отличия, призна, че напоследък не се е наслаждавал на спорта така, както е било по-рано в кариерата му.

28-годишният плувец взе решение да не участва в държавното първенство на страната си, което предстои в началото на април. Голямата му цел обаче си остава Олимпиадата в Париж догодина.

"Малко са хората, които разбират как точно се отразяват големите успехи на психиката и менталното здраве. Не са наясно с това какъв натиск оказват върху себе си големите шампиони, за да печелят отново и отново", каза Пийти.

"Някои хора може би знаят, че през последните няколко години се борих с психичното си здраве. Мисля, че е важно да бъда честен за това. Уморен съм и не съм себе си. Не се наслаждавам на спорта така, както правех през десетте години преди това", споделя още той.

Адам е осемкратен световен шампион, а от европейски първенства титлите са му над двойно повече - цели 17.

"Продължавам да тренирам, но няма да плувам на първенството на Великобритания. Единствената ми цел е да се представя максимално добре на Олимпиадата в Париж. Потърсих помощ и знам как мога да се справя с дисбаланса в живота си. След като през последните години нямах нужните отговори", разкрива още плувната звезда.

28-годишният Пийти изрази благодарност на семейството и близките си, както и на всички фенове и цялата плувна общност.