Още четирима колоездачи на "Судал Куик-Степ" се оттеглиха от тазгодишната обиколка на Италия заради положителни проби за коронавирус.

В понеденик стана ясно, че лидерът в генералното класиране и най-голям фаворит за спечелването на състезанието Ремко Евенепул няма да продължи, а сега кошмарът за белгийския тим е пълен.

В изявление пред медиите в сряда стана ясно, че Ян Хирт, Йозеф Черни, Луис Верваке и Матео Катанео също няма да продължат да се състезават.

Така в състезанието остават само трима колоездачи от "Судал" - Давиде БАлерини, Питър Сери и Илан Ван Вилдер.

Междувременно шефът на отбора Патрик Льовефър отговори на критики защо Ремко Евенепул се е отказал, въпреки триумфа си на часовника в неделя, когато спечели с една секунда разлика пред Герант Томас. Именно британецът е новият лидер в генералното класиране.

"Ремко беше болен като куче и това се виждаше. Не е нужно да си доктор, за да забележиш. Имаше позитивен тест, а хората казват, че нарочно се е отказал. Мисля, че ако се посъветвам с адвоката си, всеки, който каже подобно нещо, би имал проблем.

Дойдохме на Джирото, зад а спечелим. Виждаше се, че Ремко е болен още преди часовника. Изглеждаше уморен, но въпреки това го спечели. Заслужава уважение за това", заяви Льовефър.