Канзас Сити в щата Мисури се наслади на своя шампионски парад, след като местния отбор по американски футбол спечели Супербоул.

По традиция градът шампион посреща отбора си с огромни тържества, а изключение не направи и случилото се тази нощ в Канзас Сити.

Десетки хиляди излязоха по улиците на града, за да видят преминаващите им любимци, които от покрива на автобус показа трофея "Винс Ломбарди".

Огромно множество се бе събрало и пред основната автогара в града "Union Station", пред която бе изградена специална сцена, а всеки играч имаше шанс да поздрави феновете.

ГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУК >>>

Голямат звезда и куотърбек на тима - Патрик Махоум, бе кратък и просто каза на всички, че се надява да ги види следващата година на същото място.

Снимка: АР/БТА

За Канзас Сити Чийфс това бе трети финал в Супербоул за последните четири години, а анализаторите веднага отчетоха, че празненствата след титлата от 2020-а са били далеч по-сериозни.

Тогава по улиците на града излязоха над 1 милион души, докато сега бройката е била значително по-малка, но все пак впечатляваща.

На този етап полицията не съобщава за арести или инциденти, като всичко около празненствата е преминало спокойно.

Снимка: АР/БТА