Алберт Попов бе със смесени чувства след страхотното си представяне на Олимпиадата и деветото място, което зае в слалома.

Българинът обаче сам усети, че можеше да се представи и по-добре във втория манш, където да достигне до по-високо класиране.

Попов остана на 0,36 секунди от медалите, като пред БТА призна, че още го е яд, защото със сигурност е можело да се открадне още време по пистата.

"Със смесени чувства съм. Разбира се, резултатът е страхотен, но искахме малко повече. Можеше да се свалят по 3-4 десети и в двата манша.

Спортната злоба в мен се обажда сега и в следващите два часа ще ме държи и ще ме е малко яд. Опитах се да дам всичко от себе си както в първия, така и във втория манш, въпреки че пистата е равна, доста по-лесна.

Една идея съм по-слаб там, но съумяхме да се настроим. Дори аз самият успях да си сменя малко техниката, защото на тези равни терени трябва да седиш много високо, за да не губиш време. Радвам се от постижението, въпреки всичко, защото на този равен терен се оказа, че мога да бъда наравно бърз с останалите.

Запазих си позицията от първия манш. Исках да скоча малко по-напред. Хвърлих се, случват се грешки. Сега ще изкоментираме спускането с Ивайло Борисов. Все пак съм доволен, в топ 10 на Олимпиада съм, така че ще се почерпим".

Снимка: Getty images