Алберт Попов направи ново много силно олимпийско предствяне и зае девето място в слалома от алпийските ски.

Българинът бе девети и след първия манш, само на 0,7 секунди от върха, като при второто спускане запази нивото на своето представяне. Попов бе агресивен в търсене на по-високо класиране, но с време от 50.53 секунди записа осми резултат във втория манш и девети в крайното класиране.

С общо време от 1:45.15 минути, той остана на 0,36 секунди от зоната на медалите.

"За малко", възкликна Попов пред камерата, чакаща го точно на финала, явно осъзнавайки, че няма да успее да запише рекордно класиране.

Попов не успя да подобри рекордното ни представяне в алпийските ски, което се изразява в двете шести места на Петър Попангелов през 1980-а и 1984-а.

Все пак за него Олимпиадата бе успешна, защото след рекордното за страната ни 17-о мястов гигатнския слалом, което изобщо не е силната му дисциплина, сега той се нареди сред десетте най-добри скиори в света в слалома.

Алберт бе изпреварен от скиори от огромни сили в алпийските ски, като пред него се наредиха само французин, австриец, двама норевжци, двама швейцарци, немец и италианец.

Това е и най-силното българско представяне на игрите в Пекин.

Другият ни участник Камен Златков също направи силен първи манш с 20-ото си място.

В второто спускане обаче той пое доста рискове с цел подобряване на мястото си, което му изигра лоша шега. Златков пропусна една врата в средата на трасето, което означаваше край на участието му.

Снимка: Getty images

Титлата от слаома отиде за Франция след феноменалния втори манш на Клеман Ноел. Той бе шести след първото спускане, но слезе под 50 секунди при второто и донесе първо злато на Франция в слалома от 20 години насам.

На второто място се нареди австриецът Йоханес Щролц, който бе първи след първия манш, но не успя да запази позицията си.

Така след триумфа в комбинацията, той ще трябва да се задоволи със сребро от слалома.

Бронзовият медал отиде за Себастиан Фос-Солевааг от Норвегия.

Снимка: Getty images