Най-добрият български сноубордист Радослав Янков отпадна на четвъртфиналите от старта за Световната купа по сноуборд в Блу Маунтийн (Канада). По традиция той кара в коронната си дисциплина паралелен гигантски слалом, като премина квалификациите с пето най-добро време и продължи към последните същинската фаза на състезанието.

Янков завърши за 1:17.44 минути, като изостана на половин секунда от Санхо Ли (Южна Корея), който бе най-бърз в първата фаза.

Отличното каране на Радо му позволи да си избере трасе за осминафиналите където се изправи срещу Маурицио Бормолини (Италия), който е водач в генералното класиране след седем състезания, но в квалификациите даде едва дванадесето време. Българинът избра синьото трасе и се класира за четвъртфинал, след като Бормолини не успя да завърши.

В последната осмица обаче сходна съдба споходи Янков, който днес празнува своя 33-и рожден ден. Той не успя да финишира в двойка с Оскар Квятковски (Полша), макар отново сам да избра по коя половина на трасето да се пусне.

Победител в днешния старт стана Карл Бенямин от Австрия, втори се нареди Санхо Лий (Южна Корея), а на трето място остана Оскар Квятковски (Полша).