Снукър легендата Рони О'Съливън отново шокира всички с изказванията си. Седемкратният световен шампион загуби във втория кръг на Northern Ireland Open от Дейвид Грейс, допускайки обрат от 2-0 до 3-4.

След това Ракетата, от когото така или иначе сме свикнали да чуваме какво ли не, се хвърли в поредната си тирада.

"Определено нямам страст и желание да играя снукър. Давам на спорта това, което смятам, че заслужава. Ако трябваше да избирам да не играя, определено щях да го направя. Вече не ми пука", категоричен бе Рони.

"Определено не си струва. Нито напрежението, нито цялата разправия. Понякога да загубиш е прикрита благословия. Защото когато съм загубил, то тогава мога да правя други неща", продължи още О'Съливън.

Това е втора ранна загуба за Рони в последните му три участия на значими турнири. През септември той отстъпи на Алекс Урсенбахер от Швейцария в първия кръг на British Open, но пък след това победи Марко Фу във финала на Hong Kong Masters.

Northern Ireland Open определено не е неговата надпревара, защото преди загубата от Грейс в това издание, той бе губил три поредни финала на турнира между 2018 и 2020, при това все от Джъд Тръмп.

"В главата си се отказах преди около осем години и сега просто взимам каквото мога от спорта. Вкарвам няколко топки, плащат ми... Това вече е нещо като работа без каквато и да било емоция. Просто нареждам нещата така, че да работят за мен", обобщи вижданията си Рони.