Рони О`Съливан няма да е Рони О`Съливан ако просто остави щеката и неговата гениалност да говорят в който и да е голям снукър турнир. Най-великият играч в историята отново показа онази друга страна, която го прави и най-култов за феновете.

Рони е на полуфинал на "Мастърс" турнира в Лондон, който е печелил 7 пъти в кариерата си, но пресконференцията му преди срещата с Шон Мърфи в събота.

"Залата е ужасна. Наистина ужасна - каза Рони изведнъж, започвайки монолог, който остави репортерите втрещени. - Катастрофа. Нямам търпение да се махна оттук, честно казано.

Навсякъде е мръсно. Страшно студено е, направо замръзваме. Ходя с якето си из залата, сякаш сме на улицата. Вървиш през някакви паркинги, за да стигнеш до мястото за игра. Кофи за боклук, чували с боклук, прахоляк...

Направо ми се гади. Чувствам се ужасно на това място, намирам го за отвратително. Сигурно ще си кажете, че съм маниак на тема чистота, но не е само това.

Просто мястото е ужасно и наистина едва ще изчакам последния си мач, за да си тръгна."

Мястото е "Аликзандра Палас" - култова арена в Лондон, която е приемала велики събития в спорта не само на Великобритания.

Наричана от феновете "Али Пали", тя ще празнува 150-годишен юбилей догодина и, да - това би обяснило думите на Рони, че е в лошо състояние. Но преди само 7 години залата претърпя основен ремонт и оценката за нея е най-висока от международните органи, инспектиращи спортни арени.

На всичко отгоре, поне четирима топ играчи от началото на "Мастърса" дадоха чудесни отзиви за условията в "Али Пали".

Самият О`Съливан е печелил общо 7 пъти титлата на тази турнир, като 3 от тези триумфи дойдоха точно в тази зала. От 2012 г. тя приема надпреварата. И никога не е казвал дори една лоша дума за легендарната арена.