Голямата звезда на снукъра, чиято слава се простира далеч отвъд зелената маса - Рони О'Съливан, разказа за едни от най-тежките периоди в живота си.

Ракетата винаги е бил познат като доста чудат характер, труден за разбиране, но все пак гениален спортист.

Неговите "демони" от миналото никога не са били тайна, но в интервю пред радио "BBC 4", О'Съливан се върна към някои от мрачните си години и разказа:

"Изгубих шест, може би седем години в пиене и наркотици, употребявах канабис. След това в продължение на четири години трябваше да се справям с проблеми, които бяха доста далеч от масата за снукър.

Изобщо не бях докусиран върху спорта. Вероятно всеки човек има своите падения и тежки моменти, но може би за 10 години снукърът не бе мой приоритет, просто не се отнасях сериозно.

Не тренирах, дори в много случаи нямах и желание да побеждавам, не знам защо изобщо играех".

О'Съливан не крие, че огромна роля за проблемите идва от факта, че родителите му отиват в затвора докато е още тийнейджър, а именно в тези моменти той е прибягвал до алкохола и канабиса.

"Загубих своята идентичност. Нямах никаква увереност, а субстанциите бяха единственото нещо, което някак ме караше да се чувствам добре. По-скоро ме е карало да не се чувствам ужасно, но имах нужда от тези неща, за да премина през дългите дни.

След дълъг процес обаче спираш, ставаш чист и се оказваш парализиран в най-различни ежедневни ситуации. Просто не знаеш как да се справиш, защото не може да си помогнеш с алкоола.

Да бъдеш чист, след като си бил зависим изобщо не е лесно. Тогава започваш да развиваш други странности и в крайна сметка трябва да търсиш нов начин за справянето с проблемите в ежедневието.

Може би заради това ме наричате странен, какъвто осъзнавам, че съм.

Открих моето място на щастие, а то е да излизам и да бягам всяка сутрин. Бягам с моите приятели, това ме прави щастлив, поставя ме в моята среда, където съм уверен, за разлика от повечето ежедневни ситуации, които се струват рутинни за вас.

Клиниката преди 20 години ме върна към истинския живот. Научи ме да се наслаждавам и да се усмихвам. Щастието е вътрешен процес, който ние сами трябва да открием", разказа той.