Най-близките хора на футболната легенда Пеле прекараха вечерта на Коледа в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло.

Именно там е настанен Краля на футбола, а неговото състояние остава все така тежко. В края на ноември той бе приет в лечебното заведение, за да продължи лечението си на рак на дебелото черво, с който се бори от вече две години.

Дни по-късно лекарите съобщиха, че Пеле вече не реагира на прилаганата му химиотерапия, а освен това са открити тумори и в неговите дробове. Ситуацията бе усложнена и от респираторна инфекция, а всеки ден се появяваха различни информации около легендата на футбола, доста често в двете крайности.

Бразилските медии твърдят, че най-близките на Пеле са покрай него в последните дни, за да се сбогуват, защото състоянието му е изключително тежко.

Неговата дъщеря Кели Нашименто, която преди дни пусна снимка с баща си и обяви, че всички се борят и вярват в неговото подобрение, вчера отново публикува снимка в социалните мрежи, но този път без футболната легенда.

На снимката бяха нейната сестра Флавия Нашименто, синът на Пеле - Единьо, последната му съпруга Марсия Аоки, както и други близки членове на семейството.

Снимката бе публикувана минути след настъпването на Коледа в Бразилия, а текстът към нея гласеше: "Почти всичките сме. Весела Коледа. Любов, семейство, уважение. Благодарим за цялата любов и подкрепа, която ни оказвате".

Снимка с Краля на футбола си направи и неговият син Единьо, само дни, след като си навлече гнева на бразилските феновете. Причината бе, че запитан защо не е до своя баща, той отговори, че не е лекар и няма какво да направи дори и да е там.

Очевидно Единьо е размислил и е решил да прекара Коледа край баща си.

На този етап няма информации за промяна в неговото състояние, което остава все така критично.