Пореден скандал избухна в националния отбор по плуване.

Президентът на федерацията Георги Аврамчев разкри, че двама от най-добрите ни състезатели - Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов, няма да участват на световното първенство от 18 юни до 3 юли в Будапеща, а причината е лоша дисциплина и непрофесионално отношение.

"За съжаление, двама от нашите добри състезатели - Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов пропускат световното. И при двамата причините са непрофесионално отношение към спортно-техническия процес. Калоян Левтеров преди десетина дни, празнувайки абитуриентския си бал, си срязва ръката на някакво стъкло. Има забрана да плува 20 дни. И по тази причина световното първенство "отлита".

За мен това е непрофесионално отношение и на него, и на неговия треньор. Не обвинявам никого, на всеки може да се случи, но не може един ден преди последния лагер и десет дни преди световното да правиш купони. Знам, че завършва и това е веднъж в живота, но все пак един спортист трябва да преценява", ядосан бе Аврамчев.

Калоян Левтеров

Getty Images

Колкото до Миладинов, той също има сериозни проблеми с дисциплината.

Заради липса на спортен режим е качил излишни килограми и поради тази причина е отстранен от отбора.

"Йосиф като че ли вдигна нослето малко повече. Сега той и треньорът му съобщиха, че не са готови за световното. Има проблем и с дисциплината, неслучайно неговите родители го върнаха отново в Швейцария, тъй като по моя информация компанията му в Пловдив не му понасяше добре", разкри Аврамчев.

Припомняме, че Левтеров и Миладинов участваха на олимпийските игри в Токио през 2021 г, като вторият дори достигна финала на 100 м бътерфлай. Левтеров е европейски вицешампион за юноши, а Миладинов е двукратен първенец на Стария континент при подрастващите.