Звездата на Националната хокейна лига Александър Овечкин ще пропусне няколко мача на своя Вашингтон Кепитълс по семейни причини.

Руснакът иска да напусне САЩ и да отпътува за родината си заради заболяване на неговия 71-годишен баща Михаил, като ще отсъства поне една седмица.

Генералният мениджър на Кепитълс Брайън Маклелън обяви новината без да уточнява за колко време тимът ще е без звездата си, но изглежда, че то няма да е кратко.

Проблемът за Овечкин е пътуването до Русия, където живеят неговите родители. В момента има ограничения с пътуването заради войната в Украйна, като няма директни полети между Северна Америка и Москва. Това може допълнително да удължи отсъствието на 37-годишния хокеист.

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИХА СНОЩИ МАЧОВЕТЕ В НХЛ >>>

Овечкин прави силен сезон за столичани, като до момента през сезона има 32 гола и 54 асистенции. В 18-годишната си кариера в НХЛ той е пропускал само 48 мача, като 25 от тях бяха загубени от Кепитълс.

През тази нощ Вашингтон загуби домакинството си на Каролина Хърикейнс с 2:3 и към момента се намира на осмото място в Източната конференция след 28 победи и 28 загуби. Тимът е в директна битка с Ню Йорк Айлъндърс за последното място от метрополитанската дивизия, което дава право за участие в плейофите. До края на редовния сезон остават 26 мача за Вашингтон.

Михаил Овечкин има своята история със здравословни проблеми и по-конкретно такива на сърцето. Два дни преди плейофите през 2016-а той получи инсулт, а две години по-рано претърпя операция. Поради тези обстоятелства той вече не може да пътува на дълги разстояния, за да гледа своя син на живо.

Наскоро Михаил и неговата съпруга Татяна стояха до късно, за да гледат как синът им изпреварва по голове легендата Горди Хау. По този начин стана вторият най-голям реализатор в историята на лигата.