Хана Йоберг от Швеция за втори път в кариерата си спечели световната титла в индивидуалната дисциплина на 15 километра.

Тя направи една грешка още на първата си стрелба, но след това с три нули и страхотно бягане, шведката успя да стъпи на световния връх с време от 43:36.1 минути.

Така след титлата в индивидуалната дисциплина от 2019-а и среброто от последното Световно преди две години, сега Йоберг добави още едно злато, за да оформи общата си бройка отличия на девет.

За Йоберг решително се оказа бързото бягане, защото от първите четири биатлонистки в класирането, две бяха безгрешни, а две направиха по една грешка.

Безгрешна бе друга представителка на Швеция - Лин Персон. Тя обаче бе по-бавна от Йоберг и с 10 секунди изостване трябваше да се задоволи със сребърния медал след бронза, който спечели в спринта преди дни.

На третото място остана Луиза Витоци от Италия. Тя направи страхотно състезание и до последно се движеше с първа време, но сбърка при своята последен 20-и изстел.

Ужасен развой, който я остави на 28 секунди от първото място и означаваше бронзов медал. Ако не бе сбъркала при последния изстрел, сега Витоци щеше да е световна шампионка.

Перфектна при стрелбата бе нейната сънародничка Самуела Комола, която обаче изостана доста с бягането и завърши на четвърта позиция.

За съжаление ужасна последна стрелба на Милена Тодорова я остави на 39-о място, на 5:29 минути от първата позиция.

По бягане Тодорова направи много силно състезание и даде 13-о време, а без ужаснат си последна стрелба, в която допусна три грешки, българката можеше да се надява на място в топ 10.