Суперзвездата в голфа Рори Макилрой даде тон на интересна инициатива в подкрепа на легендата в този спорт Тайгър Уудс.

Американецът претърпя тежка автомобилна катастрофа и е в болница със сериозни травми, но контактен и в съзнание без опасност за живота.

Тайгър наскоро заяви, че се чувства добре, въпреки че няма да може да ходи през следващите три месеца. Той претърпя операция заради две фрактури на десния крак, както и травма на коляното.

Неговият колега и приятел Макилрой призова всички играчи да носят червена тениска и черни панталони в подкрепа на легендата. Това е емблематичното облекло на Тигъра.

Уудс в неделния ден е включил телевизора в болничната си стая и се е зарадвал на този жест на уважение, и пожелание за бързо възстановяване.

Снимка: AP/БТА

"Трудно ми е да опиша колко се зарадвах, когато пуснах телевизора и видях всички тези червени фланелки. На всеки голфър и всеки фен искам да кажа, че ми помагате много да миан през този труден период", написа американецът в социалните мрежи.

По традиция той носи червена тениска, черни панталони и черна шапка във всеки финален рунд, когато е печелил титли в кариерата си.

Сред звездите, които се включиха в инициативата, бяха още Томи Флийтууд, Патрик Рийд, Камерън Чамп, Тони Фино, Скоти Шефлер и други.