Том Брейди обяви края на професионалната си кариера в американския футбол.

Легендарният куотърбек стори това точно година след първото си оттегляне, което бе оповестил на 1 февруари 2022-ра и което не продължи особено дълго, защото само 40 дни по-късно той размисли и се върна в състава на Тампа Бей.

Сега обаче решението на 45-годишната суперзвезда изглежда окончателно и както той сам обяви в социалните мрежи - това е "за добро" (има предвид окончателно).

"Оттеглям се, за добрo. Знам, че при предишната подобна ситуация нещата около това се вдигна доста шум. Но днес просто се събудих и си казах, че ще натисна бутона за запис на видео и ще ви кажа", каза Брейди във видеоклип.

"Няма да губя много време.

На всеки от нас се пада само по едно супер емоционално отказване и аз ползвах моето миналия път.

Благодаря на всеки един от вас за подкрепата - семейството ми, приятелите ми, всички съотборници и съперници. Мога да продължа завинаги, толкова много са. Благодаря ви, че ми позволихте да изживея абсолютната си мечта. Не бих променил нищо. Обичам всички ви", добавя още Том, който напуска играта след 23 сезона в НФЛ.

Равносметката? Седем титли от Супербоул (шест с Ню Инглънд, където игра от 2000 до 2019 година, и една с Тампа Бей). Десет участия на Супербоул. Никой друг в американския футбол не е дори близо по тези показатели.

Индивидуалните му награда са прекалено много, като най-впечатляващите са петте такива за "Най-полезен играч" на Супербоул, още три със същата тежест, но за редовния сезон в НФЛ, както и две за най-добър офанзивен играч в Лигата.

Мнозина смятат Брейди за най-велик в цялата история на НФЛ, а като аргумент към това може да бъде добавено, че той е №1 по опитани пасове (12050), завършени пасове (7753), подадени ярдове (89214) и пасове за тъчдаун (649).

Той е и №1 в гореизброените четири категории, стане ли дума за плейофите.