Една от най-големите звезди в американския футбол - Аарън Роджърс, е на път да опровергае всякаква логика и познания за медицината в спорта.

През септември куотърбекът на Ню Йорк Джетс бе изнесен в първия мач от редовния сезон в NFL, като диагнозата бе - скъсано ахилесово сухожилие. Прогнозите след операцията бяха, че Роджърс ще започне да тренира напролет или през лятото на 2024-а, а до септември догодина може да е готов за старта на новия сезон.

Вместо това, Джетс обявиха в сряда вечерта, че "отварят прозорец за тренировки" на играча - практика, която означава, че той още не е деклариран като готов за мач, но ще тренира на индивидуален режим. Уточнението е, че Роджърс няма да участва в занимания с физически контакт, но е готов да прави повечето от упражненията на съотборниците му.

"Това е медицинско чудо - заяви неговият приятел и водещ анализатор на NFL зад Океана Пат Макафи в своето шоу. - Аарън вече тича и прави някои движения, типични за позицията куотърбек. Според лекарите това бе абсолютно невъзможно преди шестия месец след операцията, а той го прави на третия."

Треньорът на Джетс Робърт Салех също коментира темата.

"Няма риск, нещата са калкулирани - обяви наставникът. - Не бихме предприели нищо, което заплашва здравето на Аарън. Това е част от рехабилитацията му, просто той е доста по-напред от програмираното по дати в началото след операцията. Но изобщо не значи, че е готов да играе."

Роджърс премина в новия си отбор през лятото след 19 сезона в Грийн Бей.

Той е легенда на спорта американски футбол, вероятно най-популярната фигура в момента на NFL, четирикратен MVP на лигата и шампион с предишния си тим. Затова и шокът от травмата още в началото на първия му мач бе огромен.