В глупав скандал забъркаха Шон Макдърмът, треньор на отбора по американски футбол Бъфало Билс.

Не стига, че сезона на тима му не върви никак добре и е вероятно Билс да не се добере дори до плейофите в НФЛ, ами медии извадиха информации за негови думи, които звучат оскърбително и притеснително за всеки американец. А и не само.

Важно уточнение - Макдърмът не е казал прословутата си "9/11" реч сега, а преди близо 4 години.

Но тя изплува на бял свят и възмути Америка, като иззе и първи места в новините.

В онзи ден, опитвайки да надъха отбора за важен мач, треньорът е направил сравнение как трябва да се изградят комуникацията и взаимопомощта между отделните играчи.

"Няколко човека успяха да го направят и шокираха целия свят. С изключителни отборни усилия, с отлична комуникация и ясен план. Всички са били на една вълна, за да подготвят до съвършенство атаката си", е казал на тима си Макдърмът.

В стила на треньорите по американски футбол е да произнасят мотивиращи речи пред играчите, което знаете, ако гледате този спорт или сте видяли вдъхновяващия филм с Ал Пачино "Всяка една неделя".

Но това идва в повече на хората в Щатите, а и на всеки нормален човек по света.

"Случилото се на 11 септември е ужасно, а аз загубих и близък приятел тогава - разкая се на пресконференция след излизането на информациите треньорът. - Това, което съм казал пред отбора, е нещо, за което се разкайвам. Не бе никак добра идея да го кажа и се извинявам на всеки, който се е почувствал обиден или наранен от това."