Четирикратният световен шампион в снукъра Марк Селби заяви, че не е сигурен дали ще продължи със спорта, след като сензационно отпадна в първия кръг на тазгодишния шампионат в Крусибъл.

40-годишният Веселяк от Лестър отстъпи с 6:10 от Джо О'Конър, който е №30 в световната ранглиста.

О'Конър водеше със 7:2 след първата сесия в неделя, а в понеделник довърши започнатото, като Селби успя да направи само два силни брейка - от 112 и 91 точки.

По-рано през този месец Веселяка загатна, че може да се пенсионира и "да прави нещо друго", след като загуби с 10:8 от Гари Уилсън в първия кръг на Тур Чемпиъншип.

През миналата година четирикратният шампион загуби финала на Световното от Лука Бресел, който също отпадна в първи кръг преди дни. За Селби това е първо отпадане толкова рано в надпреварата.

"Със сигурност ще обмисля бъдещето си, защото не мога да продължавам, ако не играя добре. Това ме сваля психически. Ще обсъдя въпроса със съпругата ми Вики и ще разгледаме опциите. Това е голямо решение, но ако продължа да играя ми трябва психологическа помощ, за да се наслаждавам", каза на пресконференцията Селби.

Отпаданията на Селби и Бресел бяха големите изненади в първи кръг, а за втори освен Дейвид Гилбърт и Джо О'Конър засега се класираха още Стивън Магуайър, Шон Мърфи, Джъд Тръмп, Том Форд, Джак Джоунс и Стюарт Бингъм.