Трагедия смрази американския спорт, след като отборът по бейзбол Лос Анджелис Ейнджълс обяви, че питчърът Тайлър Скагс е починал внезапно. Той е едва на 27 години и в разцвета на силите си, титуляр в отбора и с едни от най-добрите показатели от мачовете за сезона.

Не се съобщават никакви подробности, но новината идва от Арлингтън, Тексас, където тази нощ българско време Ангелите трябваше да играят срещу местния Рейнджърс в Мейджър лигата. Мачът бе отложен заради смъртта на бейзболиста.

Часове по-рано Скагс публикува в Инстаграм профила си весела снимка на отбора от летището в Тексас. Играчите са с типичните за щата каубойски шапки...

Информациите за трагедията са оскъдни, като според калифорнийски онлайн издания, Скагс е починал в съня си.

Според жълтичкия портал TMZ, възможна причина за смъртта на играча са обезболяващи медикаменти, взети в твърде голяма доза, вечерта преди двубоя. В бейзбола, където сезонът предлага мачове през ден и пътуванията са постоянни, състезателите често имат нужда от такава терапия, за да преглътнат "по-леки травми", тъй като няма време за лечение и възстановяване между двубоите.

Отборът отказва да публикува каквито и да е детайли, преди да бъде извършена експертиза и информацията да дойде от съответните компетентни органи.