Въпреки че германският шампион се ползва с по-голям авторитет в тима, австралиецът този сезон е в по-добра форма и изглежда, че е по-бърз. В класирането при конструкторите Рикиардо е назад само заради дисквалификацията в първото състезание в неговата родина.

В последното Гран при пък по-бавният Фетел не изпълни нареждане от бокса да пусне своя съотборник, което породи известно напрежение.

"Познаваме се добре и аз няма да му се разсърдя за сучая в Китай. Предпочитам да се състезавам честно със Себ, с най-добрата му версия, както и той очаква от мен да давам максимума независимо дали преследвам на пистата него или друг пилот. И двамата знаем какво означава честна битка", коментира Дани Рикиардо пред медиите в родината си, цитирано от Гонг. 

Според него слушането на инструкциите от бокса също влизат в понятието "честна битка".

"Използваме различни състезателни сценарии и всичко се обсъжда с шефовете и инженерите. Наша отговорност е да ги слушаме, освен ако не сме на 100% сигурни, че сме прави. Важно е не само да го чувстваме, но да имаме и аргументи. Отборът прави всички калкулации, има цялата информация, затова за "Ред Бул" би било по полезно да се съобразяваме с нарежданията по радиото", добави Рикиардо.