Себастиан Фетел е изправен на кръстопът в кариерата си във Формула 1. Четирикратният световен шампион за първи път може да се окаже в отбор, който не е сред претендентите за призовите места - нещо, което досега не му се е случвало, след като първо бе пилот на "Ред Бул", а последните годни прекара във "Ферари", откъдето ще си тръгне след сезон 2020.

За дванадесетте си пълни сезона при най-добрите Себ е успявал да стигне поне до един подиум всеки сезон, а в 10 от 12 години е грабвал и поне по една победа. Сега съществува шанс Фетел да направи преход към тимовете, които обикновено са в средата на подреждането. За последно името му бе свързано с трансфер в "Рейсинг Пойнт".

Бившият му съотборник в "Ред Бул" Даниел Рикардо е наясно какво е да си в такава позиция, след като в момента кара точно за такъв отбор - "Рено".

"Ако Себ действително отиде в подобен отбор, това ще бъде нова територия за него. Защото през цялата си кариера е бил във водещите тимове и е побеждавал. Ще му трябва малко повече търпение, както и отдаденост за по-дълъг срок от време", смята Рикардо.

Двамата караха заедно за "Ред Бул" през 2014 година, като в онзи сезон австралиецът завърши по-напред от двамата в крайното класиране. Рикардо финишира трети, а Фетел - пети.