Бърни Екълстоун, човекът, превърнал Формула 1 в мултимилионния продукт, който е в момента, не пропусна възможността да се заяде с Люис Хамилтън и Мерцедес. Според 90-годишният милиардер в преговорите за нов договор на британската звезда с “Мерцедес” няма нищо неясно и цялата драма е нагласена, за да има шоу за феновете.

“Всичко се прави единствено и само за шоуто. Целта е името на Хамилтън да попада в заглавията на медиите в тези скучни седмици”, категоричен бе Екълстоун, който през изминалата година на няколко пъти влезе в медийни разправии със седемкратния шампион относно наболялата тема за расизма.

Друга знакова за F1 фигура обаче е на различно мнение от това на Екълстоун. Еди Джордан, дългогодишният шеф на едноименния тим, изрази мнение, че Люис и “Мерцедес” имат разминавания в исканията си и това е причината подписването на новата сделка да се отлага. 

“Явно не могат да се разберат. Чувам, че Хамилтън иска повече от това, което му е предложено, а освен всичко друго иска и част от приходите на отбора. Ако аз бях шеф на “Мерцедес”, щях да му посоча вратата и да го накарам да кара с нашите условия или да се маха”, заяви Джордан.

 Той добави, че през 1994 година, когато бразилската икона Айртон Сена умира, Екълстоун е казал на всички тимове, че никой не е незаменим.

“Люис трябва да е наясно с това”, обобщава ситуацията Джордан.