"Уилямс" стана петият отбор от Формула 1, който вече има двама пилоти с договори за сезон 2021. Британците ще продължат да разчитата на бодрата смяна в лицето на младите Никола Латифи и Джордж Ръсел, след като днес обявиха, че именно те ще бъдат в болидите на отбора за следващата състезателна година.

Така Латифи има гарантирано място за година напред след едва два старта при най-добрите, докато Ръсел ще бъде зад волана на болида на отбора за трети пореден сезон.

25-годишният Латифи бе тест пилот на "Рено", "Рейсинг Пойнт" и "Уилямс" в продължение на три поредни години, преди да си осигури място във Формула 1, като паралелно с това се състезаваше във Формула 2.

22-годишният Ръсел дебютира във Формула 1 миналия сезон като съотборник на Роберт Кубица. Британецът остана единственият пилот без спечелена точка в крайното класиране на сезон 2019.

"Нямаме търпение да гледаме как тези двамата карат за нашия отбор и догодина", написаха от отбора.

"Рено", "Рейсинг Пойнт" (които ще носят ново име догодина), "Макларън" и "Ферари" са тимовете, които имат по двама пилоти с договори за следващия сезон.