Самочувствието вече години наред е основна черта на "Мерцедес". При това напълно логично, след като "сребърните стрели" не спират да доминират във Формула 1.

Макар вчера да претърпяха един от редките си провали (да, за тях всичко, което не е първо място, попада в категория провал) със съответно второ и трето място за Люис Хамилтън и Валтери Ботас, докато победата бе за Макс Верстапен с "Ред Бул", от отбора смятат, че противниците трябва да се притесняват от тях именно в такива дни.

"Винаги сме казвали, че дните, в които губим са тези дни, в които всъщност печелим най-много и конкурентите ни трябва да се страхуват", убедено заяви шефът на "Мерцедес" Тото Волф след състезанието на "Силвърстоун".

"Това състезание е доказателство, че в нашия спорт трябва да има и смирение. Хората постоянно казваха, че "Мерцедес" ще спечели всяко едно състезание и че титлата е ясна. Е, ето, че не е. Точно заради това ще погледнем дълбоко и ще намерим проблема, за да го решим до следвщото състезание", добави още Волф.

Победителят Верстапен пък ще остане в историята със забавен разговор с един от инженерите си по време на състезанието, когато заяви, че "няма да седи като бабичка зад Люис Хамилтън в опит да запази гумите си". След триумфа холандецът описа представянето си като "невероятен резултат". 

"Всичко се подреди добре за нас. Щастлив съм. Колата ни имаше скорост и същевременно нямах проблем с гумите, което ми позволи да натискам до последно, а след като "Мерцедес" влязоха в бокса, сам определях темпото", каза младата звезда след първата си победа за сезона. 

С тази победа Верстапен се изкачи до второто място в генералното класиране със 77 точки, настанявайки се между двамата пилоти на "Мерцедес" - Хамилтън е първи със 107, а Ботас трети със 73.