Еди Джордан, някогашен собственик на отбор във Формула 1, изненадващо говори по темата за състоянието на Михаел Шумахер.

Тя продължава да е нещо като модерно табу, след като вече 9 години минаха от инцидента на ски, при който германската легенда получи травма в главата. От тогава никой не знае детайли около това как е Михаел, скрит от света в имението на фамилията в Швейцария.

Джордан е близък на семейството, той е и човекът, който подаде ръка на 22-годишния пилот през 1991 г. Тогава арестът на френския състезател Бертран Гашо принуждава Еди да вземе младока, а той прави невероятен старт на кариерата си и после преминава в "Бенетон".

Ирландският бизнесмен е говорил надълго и широко по темата с Мик Шумахер, сина на Михаел. Разбира се, и Джордан отказа да разкрие подробности, помолен за това от семейството.

"Михаел е тук, но не е - обясни Еди след разговора си с Мик. - Невероятно е как семейството се е сплотило след нещастието, което се случи. Също така съм изключително впечатлен от начина, по който Мик говори за татко си. И съм горд, че съм приятел на тези хора. Михаел беше борец, винаги е бил такъв. Характерът му го виждам и в съпругата му, и в сина му. Винаги ще обичам моя приятел, въпреки че съвместната ни работа във Формула 1 не продължи дълго.

Мик има изключително трудна задача. Да си с фамилия Шумахер в моторните спортове е сякаш целият свят тежи на врата ти. Но съм убеден, че това момче ще направи и невъзможното да успее."

Джордан разкри и факт, който мнозина пропускат, когато коментират семейство Шумахер.

Общоприето е да се мисли, че Мик Шумахер е кръстен на татко си - съкратено от Михаел.

"Това не е вярно - казва Еди. - Шуми беше голям почитател на Мик Дуън, мотоциклетния състезател. Той се бе зарекъл да кръсти сина си на него. И го направи".