Един от най-близките приятели на Михаел Шумахер говори в интервю за италианското издание "Кориере дела сера", но отказа да даде детайли какво точно е състоянието на германската легенда.

Интервюто с Лука Бадоер бе по случай предстоящия му 50-и рожден ден в понеделник. Италианецът бе дългогодишен тест пилот на "Ферари", считан за много важна част от тима, когато асове в него бяха Шуми и Рубенс Барикело.

След това Лука опита и като първи пилот, но представянето му бе разочароващо, след което реши да продължи кариерата си в други спортове на колела, далеч от Формула 1.

"Това е тема, за която винаги опитвам да говоря с усмивка, напук на нейната трагичност - казва Бадоер в интервюто, когато въпросите стигат до седемкратния световен шампион. - Михаел е един от най-добрите ми приятели, нашите семейства са изключително близки от много години.

Ходихме заедно на ваканции, карахме ски, а през лятото бяхме по плажовете. Децата ни растяха заедно, а Михаел е кръстник на големия ми син Брандо. Той го държеше в ръцете си при кръщаването му... Синът ми винаги е сочил него за идол и прие много тежко инцидента...

Как е Михаел ли? Не мога да говоря по темата, дал съм дума. Често го посещавам, аз и Жан Тод сме вероятно хората извън семейството, които най-често сме при него.

Но не мога да кажа нищо за състоянието му, ни дума. Казвам само - той се бори, както винаги се е борил, защото това е характерът му. И се моля за него и пълното му възстановяване."

Синът на Лука Бадоер - Брандо, е пилот, който вече постигна успехи в картинг сериите. Бъдещето му е вероятно подобно на това на Мик Шумахер, който през този сезон ще дебютира във Формула 1.

Двамата са близки приятели, както Лука обяснява в интервюто.

Embed from Getty Images