Мик Шумахер ще бъде едновременно титулярен пилот на “Хаас” и резервен такъв на “Ферари” през следващия сезон във Формула 1. 22-годишният син на легендата Михаел Шумахер ще съчетава двете длъжности през половината кампания, като ще бъде на разположение на Скудерията за 11 състезания, а в останалите 12 резерва ще бъде Антонио Джовинаци.

Бившият пилот на “Алфа Ромео” обаче не може да изпълнява ролята през целия сезон, защото след като остана без отбор, взе решение да се състезава във Формула Е. Той вече е бил и в ролята на тест пилот на италианския тим.

Шумахер от своя страна пък е кадър на Академията на “Ферари” и ако се наложи да замества някой от титулярите на отбора през сезон 2022, неговото място в “Хаас” ще бъде заемано от Пиетро Фитипалди.

“Нека не забравяме, че той е пилот на “Ферари”. Неслучайно беше част от Академията ни, а причината да развиваме този проект е именно да подготвяме хора, които биха могли да са наши пилоти. В последните състезания от сезона той показа голямо подобрени откъм скорост”, каза шефът на отбора Матиа Биното по адрес на Мик.

Биното добави, че се надява Карлос Сайнц да удължи договора си с отбора през зимата, още преди началото на новия сезон, като предстоят разговори по темата.