Себастиан Фетел заяви, че се нуждае от повече време за себе си след "изтощаващия" сезон във Формула 1.

Пилотът на "Ферари" спечели пет от състезанията и пет пол позиции, но бе победен категорично от шампиона Люис Хамилтън с "Мерцедес".

След последното състезание в Абу Даби, в което Фетел отново остана зад англичанина, германецът заяви, че е очаквал с нетърпение почивката.

"Предстоят някои събития, но ако трябва да бъда честен, искам да се изключа изцяло.

Трябва ми време за себе си. Годината беше дълга и изтощаваща. Сигурен съм, че ще бъда много гладен за следващото състезание след зимната пауза.

Ще се наслаждавам на дома, семейството, приятелите и ще правя неща, които по принцип нямам време да правя. Като например да поправям или изработвам разни неща вкъщи", призна германецът.

Фетел водеше в шампионата след първите десет състезания, но подобно на 2017 година, направи много грешки, които му струваха лидерството. Спечели едва една надпревара от последните 11 и завърши на 88 точки зад Хамилтън.

"Не бях на най-доброто си ниво. Мога да бъда по-добър. Никога не съм имал проблем да призная грешките си. Не мисля, че трябват коренни промени, но мога да стана по-силен.

Смятам обаче, че в много от състезанията взехме максимума от автомобила и съм направил всичко възможно", добави Себастиан.