Четирикратният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел сподели каква е една от причините "Ферари" да не успее да завърши като шампион. Според него смъртта на изпълнителния директор Серджо Маркионе е била огромна загуба за целия отбор и е повлияла на резултатите през 2018 г. Италианецът почина на 66 години дни преди старта за Гран При на Унгария през юли.

"Ферари" бе на първо място в онзи момент и изглеждаше, че е възможно да прекрати доминацията на Мерцедес, но нещата тръгнаха в друга посока.

"Смъртта на господин Маркионе със сигурност оказа ефект - сподели Фетел в интервю пред Crash.net - Мисля, че зависи от нас да се вгледаме и подобрим всички детайли и да се представим още по-добре през следващия сезон. Винаги изискваше много от нас , но ни помагаше и даваше напътствия. Продължихме да си вършим работата с позитивна настройка, защото той би искал това от нас. Смъртта му бе голяма загуба за нас, но мисля, че като отбор ние се опитахме да продължим напред и да уважим него и наследството му."

В крайна сметка Фетел завърши на 88 точки зад основния си конкурент Люис Хамилтън. "Мерцедес" спечели петия си пореден дубъл с титла при пилотите и конструкторите.