Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън не е казал и на родителите си, че ще премине от "Мерцедес" във "Ферари".

Обявяването на големия трансфер шокира както голяма част от пилотите, така и феновете, а Люис ще облече червения гащеризон през 2025 година.

Новината беше обявена на 1 февруари, след като изтече в публичното пространство. Двата отбора се разбраха да координират официализирането й по-късно в същия ден.

Сега Хамилтън разкрива, че и собствените му родители са разбрали в рамките на тези часове.

"Не бях говорил с никого. Дори родителите ми не знаеха преди официалното обявяване. Никой не знаеше. Исках да взема това решение сам и сам да осъзная кое е най-доброто за мен", сподели Хамилтън в подкаст.

Той прекъсва 12-годишната си работа в "Мерцедес", въпреки че през миналото лято подписа удължаване на договора си.

"Случи се много бързо и естествено. Познавам Фред Васьор от дълго време. Бях развълнуван за новата година, но не знаех какво ми е предложило бъдещето. Не знаех колко дълго ще се състезавам, но все още се чувствам развълнуван. Предложението дойде и аз реших да го обмисля. Нямах много време и трябваше да проявя смелост, като реших да приема предизвикателството", сподели британецът.