Сутрешните тестовете на отборите във Формула 1 в Бахрейн в четвъртък бяха отменени, след като разхлабен капак на дренажния канал удари Мерцедеса на Люис Хамилтън и Ферарито на Шарл Лeклер.

Хамилтън и Лeклер се блъснаха в отломките на завой 11 на пистата и поради тази причина тренировката беше прекратена час и 40 минути преди края.

Служителите се опитаха да поправят трасето, но след забавяне от 40 минути беше обявено, че заниманието няма да бъде подновено.

Едночасовата обедна почивка беше изместена с един час напред. Следобедната сесия трябва да продължи пет часа, а не четири, както беше предвидено първоначално, информира БТА.

На този етап не е ясно колко големи са щетите по болидите на Хамилтън и Лeклер. Двамата пилоти са невредими след инцидента.

Иначе преди прекратяването на сесията Леклер оглави класирането с време от 1:31.750, което бе постигнато още в първия час, когато температурите все още не се бяха покачили. Така той победи с 0.578 секунди Оскар Пиастри от Макларън, а тройката оформи Сарджънт, който бе с 0.828 по-бавен от Леклер.