Пилотът на "Рейсинг Пойнт" Серхио Перес е изолация преди Гран при на Великобритания този уикенд. Мексиканецът очаква да научи резултата от повторен тест за COVID-19, след като тези от първия му такъв не са показали с яснота дали е заразен или не и бяха категоризирани като "неокончателни". Всички хора, които присъстват на пистата по време на състезанията този сезон, трябва да бъдат тествани ежеседмично.

"В момента Серхио е в самоизолация и очаква резултатите от повторния си тест", обявиха от "Рейсинг Пойнт".

Така на пресконференцията преди "Силвърстоун" присъства единствено Ланс Строл, а мястото на Перес остана празно.

Това е първа подобна случка от началото на сезона, който започна в Австрия през юли, а след две състезания на "Ред Бул Ринг" и едно в Унгария, сега е ред на британската част от тазгодишния календар.

Представянето на "Рейсинг пойнт" е една от изненадите досега - тимът е на четвърто място при конструкторите, отстъпвайки само с 1 точка на третия "Макларън". Чеко Перес е шести в генералното подреждани при пилотите с 22 точки, а Строл е осми с четири по-малко.

Ако се стигне до ситуация, в която Перес не може да кара този уикенд, ръководството на отбора вече има договорка да ползва някой от тестовите пилоти на "Мерцедес" - Щофел Вандорн и Естебан Гутиерес.