Състезанието за Гран при на Италия на "Монца" няма да бъде единствен италиански старт този сезон във Формула 1. Днес официално бе потвърдено, че още една писта на Апенините влиза в календара на F1.

"Муджело", която е собственост на "Ферари" и там Скудерията прави тестовете на болидите си, ще дебютира с официален старт на 13 септември. Стартът ще носи названието Гран При на Тоскана.

Досега три италиански писти са приемали стартове от Формула 1 - "Монца", "Имола" и трасето в Пескара, което обаче е домакин на едно-единствено състезание през 1957 година.

"Искаме да благодарим на промоутърите, местните власти, отборите и ФИА за неуморната им работа. Русия ще приеме кръг от Формула 1 за седми път на пистата в Сочи, докато "Муджело" ще дебютира", гласи официалното съобщение от страна на организаторите.

Междувременно стана ясно, че старт от F1 ще има и в Русия. Трасето в Сочи влиза в календара с дата 27 септември, а така общата бройка на потвърдени състезания през сезон 2020 вече набъбва до 10.

Първоначално руското Гран При отпадна от сметките заради пандемията, но сега се стига до промяна, която го връща в графика.

Оптималната цел на организаторите е сезон 2020 да има между 15 и 18 старта, като към момента са обявени единствено тези в Европа.