Промяна в състоянието на Алекс Занарди няма и бившият пилот ще продължи да бъде в изкуствена кома поне до следващата седмица.

И докато последната информация за вдъхновяващата фигура дойде от болницата, в която е настанен, сега той получи подкрепа от друго и съвсем различно място.

Папа Франциск използва най-популярното спортно издание в Италия, за да вдъхне кураж на семейството на Занарди и да се помоли за скорошното му възстановяване.

"Неговата историята е пример за това как винаги можеш да започнеш отначало. Показва, че всеки един от нас може да живее като герой. И същевременно превръща проблемите си в урок по човечност", пише в краткото съобщение на Франциск, публикувано в "Гадзета дело спорт".

"Няма да пусна тази ръка. Хайде, татко. С малки стъпки напред", пък написа синът на Занарди, Николо, добавяйки кадър, в който държи ръката на баща си в болницата.

Занарди, който е двукратен шампион на сериите Индикар и има четири параолимпийски титли в колоезденето, претърпя катастрофа по време на състезание и вече близо седмица е в болница.

Той бе опериран по спешност, а лекарите сравниха травмите му с тези на друга знакова фигура в автомобилизма - Михаел Шумахер.