Себастиан Фетел завърши на трета позиция в Гран при на Сингапур и вече изостава с 40 точки от световния шампион Люис Хамилтън.

Германецът открито разкритикува своя отбор "Ферари" за стратегията. Според него е бил повикан твърде дано в бокса и му е сложен грешен комплект гуми.

"Още преди уикенда казах, че само ние можем да се победим и в крайна сметка се получи така", заяви Фетел.

Себастиан влезе в бокса една обиколка преди Люис, за да получи ултра меките гуми, които издържат по-кратко от меките на Хамилтън.

Германецът загуби за сантиметри втората позиция от Макс Верстапен, който го задмина излизайки от своя бокс. Състоянието на гумите не му остави възможност да се бори за по-предна позиция.

"Опитахме да сме агресивни в началото, но не се получи. Не бях сигурен дали изобщо ще завърша състезанието, но нямаше как да направя нов бокс. Просто се фокусирах да завърша", обясни Фетел.

За него остават шест състезания да обърне нещата в своя полза, но напоследък "Ферари" се проваля в писти, на които се очаква да е основен фаворит за победата.

Хамилтън направи перфектна квалификация и състезание. Изглежда непоклатим в настоящия момент, но на 30 септември в Сочи ще трябва да повтори подвига си, ако иска да запази комфортната преднина.