Неяснота е думата, описваща най-добре към момента бъдещето на Себастиан Фетел. То не е свързано с "Ферари", след като италианците обявиха, че ще разчитат на Карлос Сайнц-младши за партньор на Шарл Леклер догодина, оставяйки Себ извън борда за сезон 2021. Четирикратният световен шампион пристигна в Скудерията през 2015 година, но както сам признава, не е успял да изпълни целите и мечтите си в червения болид.

 "Да бъда част от "Ферари" винаги е било една от детските ми мечти. Бях вдъхновен от Шумахер, а и до днес той си остава най-добрият в историята за мен", обяснява Фетел и след това добавя, че един от стремежите му като част от легендарния отбор е бил да направи така, че Люис Хамилтън да не се доближи до Шуми по брой спечелени титли.

Британецът вече има шест трофея, докато Шумахер е на върха с общо седем.

"Надявах се, че ще мога да спра Люис, за да може рекордът на Михаел да остане факт", споделя той през смях в интервю за Motorsport.com, след което с цялата си сериозност добавя, че наистина е искал да успее във "Ферари". 

"Разбира се, че исках да успея. Повече, отколкото да запазя рекорда на Шумахер непокътнат. За съжаление не успях да го направя, но съм достатъчно зрял да видя и посоча причините за това. И да продължа напред в следващата стъпка от кариерата си", мъдро заявява германецът, спечелил четирите си световни титли като част от "Ред Бул".

Последните слухове за бъдещето на Фетел го пращат в отбора на "Рейсинг Пойнт", който догодина ще бъде с ново име. Там той може да замени Серхио Перес, чието оставане в редиците на тима не е на 100% сигурно заради наличието на клауза за раздяла между двете страни в договора на мексиканец.