Сезон 2020 във Формула няма да бъде никак приятен за "Ферари".

Така смята шефът на "Макларън" Зак Браун, който ще загуби един от двамата си пилоти догодина именно за сметка на италианците.

Карлос Сайнц-младши вече подписа договор с легендарния отбор, като той ще влезе в сила от сезон 2021.

Браун очаква проблеми за Скудерията с оглед на цялостната ситуация в отбора от Маранело - амбицията на Шарл Леклер да бъде пилот №1, както и предстоящото напускане на Себастиан Фетел, който ще напусне след края на сезона.

"Съмнявам се, че атмосферата във "Ферари" ще бъде невероятна тази година. Не ми изглеждат като щастливо семейство в момента. Това, което видяхме в Бразилия, малко или много беше намек за всичко, което ни предстои да видим този сезон", коментира Браун, визирайки катастрофата между Леклер и Фетел, изхвърлила и двамата от Гран При на Бразилия.

Немското издание Bild пък съобщава, че отношенията между пилотите са се влошили значително, след като Леклер се е съгласил да намали заплатата си с 25% заради тежката текуща ситуация.

"Фетел няма шанс да се сдобие с място в "Ред Бул" или "Мерцедес", така че по всяка вероятност ще напусне Формула 1 след края на сезона. Най-добрата му опция е "Рено", но Себ не би искал да кара кола, с която няма шансове да побеждава", добавя още Браун.

Сезон 2020 ще започне на 5 юли с Гран При на Австрия.