От "Ферари" признаха очевидното - че състоянието им е доста по-лошо от очакваното и е необходима незабавна реакция. Матиа Биното изрази мнение, че всички процеси трябва да бъдат ускорени, за да може Скудерията да се представя на нужното ниво, а не както в първите три старта от сезона, в които със сигурност разочарова.

"Трябва да преразгледаме цялостно болидите си. Знам, че нямаме магическа пръчка, но работим за промяна и трябва да ускорим този процес, за да има разлика - както в краткосрочен, така и в дългосрочен план", заяви Биното, който е заплашен от уволнение в края на сезона, ако представянето на колите на италианците не се подобри.

 След три състезания "Ферари" е на незавидното пето място в класирането при конструкторите, като черешката на тортата на лошото представяне на отбора бе в Гран при на Щирия, където и двата болида не завършиха.

 "Вероятно ще се наложи да преразгледаме и нашия екип, за да подобрим и укрепим методите си на работа. Уверен съм в хората, с които работим. Започнахме дълъг процес, който трябва да ни направи отново победители. Ще отнеме известно време, но имаме нужната подкрепа", добавя още Биното.

След три състезания през сезон 2020 Шарл Леклер е седми в генералното класиране, докато Себастиан Фетел е десети.