Тото Волф изрази мнение, че Люис Хамилтън може да се върне в играта за световната титла скоропостижно. Седемкратният шампион на Формула 1 изостава на 32 точки от Макс Верстапен, но Волф смята, че всичко може да се промени много бързо.

Ситуацията в “Мерцедес” е далеч от добра - “сребърните стрели” и Хамилтън нямат победа вече пет поредни старт, а също така изостават и при конструкторите, където са на 44 точки от лидера “Ред Бул”.

“Нищо не е приключило. Люис е на колко, 32 точки зад Макс? Това е едно отпадане. И тогава битката ще започне пак. Да, наясно сме, че трябва да подобрим някои аспекти при нас, да правим по-малко грешки и да започнем да разбираме колата по-добре, но когато това се случи, отново ще подгоним съперниците си”, каза Волф.

“Настроението в отбора е добро. Виждаме подобренията, що се касае до скоростта ни, така че очаквам съвсем скоро пак да бъдем в битката за победи”, добави австриецът.

“Ред Бул” имат само едно състезание досега през сезона, при което някой от болидите на отбора не завършва. В Гран при на Азербайджан в Баку Верстапен отпадна заради проблем с една от гумите си, но дори тогава победата бе за тях, след като Серхио Перес спечели.

В навечерието на Гран при на Великобритания на “Силвърстоун” в “Мерцедес” са оптимистично настроени, защото последната победа на основния им съперник на тази писта датира от 2012 година.

Състезанието е на 18 юли (неделя).