Мик Шумахер се справя все по-добре и по-добре в последното ниво преди да прекрачи във Формула 1 - Формула 2.

Синът на легендата Михаел Шумахер продължава да работи неуморно, вървейки по стъпките на великия си баща, а с представянето си от началото на сезона си заслужи добри думи от Матиа Биното, който е шеф на отбора на "Ферари".

Шумахер не единственият пилот във Формула 2, който е наследник на голямо име, като редом до него на стартовата решетка застават Джулиано Алези (син на Жан Алези) и Педро Пикет (син на Нелсон Пикет).

Мик записа два поредни подиума на двата старта в Унгария през миналия уикенд с отбора на Prema Racing, финиширайки трети и в двата случая.

Това е още едно подобрение спрямо четирите му класирания в надпреварите в Австрия след старта на сезона, когато бе 11-и, 7-ми, четвърти, а след това не завърши заради повреда.

С всяко следващо състезание, Мик е по-напред - това показват статистиките.

"Мик кара добре, доста по-добре от миналата година. Важно е да прогресира във втория си сезон във Формула 2.

Представянето му в Унгария бе силно, но все още е рано да говорим относно решенията ни за догодина", коментира Биното представянето на Шумахер.

21-годишният германец бе похвален и от друга позната фигура - Ралф Шумахер.

Братът на Михаел и чичо на Мик не спести добрите си думи за карането на следващия от фамилията Шумахер в първите стартове от сезон 2020.

"Той има високи очаквания към себе си, както и всички останали. Справя се добре. Всъщност става все по-добър и по-добър", гласи коментарът на Ралф.

Изобщо - името-парола за моторните спортове "Шумахер" продължава традицията си в спорта, като Мик не е единственият в списъка с нови представители. Братовчед му Дейвид, който е син на Ралф, кара във Формула 3.

Той вече записа стартове за тима на Charouz Racing System, но още няма точки.