Михаел Шумахер вече години наред остава скрит за широката общественост, а данните за състоянието му са минимални. Само роднини и малък брой доверени близки са допускани до Шуми в къщата му на брега на Женевското езеро, а един от тях е Жан Тод. Бившият шеф на "Ферари" и настоящ президент на ФИА наруши мълчанието и коментира случващото се с легендата.

Преди почти седем години Шумахер удари главата си по време на спускане със ски, след което претърпя няколко животоспасяващи операции и прекара почти цяла година в болница.

Тод неизменно бе до Михаел при триумфите му на подиума, а сега отново го подкрепя - и в най-тежките му дни. Французинът внимава с думите си за някогашната звезда на Формула 1, а преди Гран При на Унгария коментира и какво се случва напоследък.

Преди пандемията в медийното пространство се появи информация, че седемкратният световен шампион ще бъде подложен на лечение със стволови клетки, но разпространението на COVID-19 осуети този план.

"Видях Михаел преди седмица. Бори се. Надявам се, че светът също ще може да го види отново. Това е целта на пред него и семейството му", лаконичен бе Тод, който не крие, че Михаел е за син като него.

"Обичам Михаел, но е трудно да кажа кой е най-добрият пилот в историята. Имаме Хуан Мануел Фанджо, Джим Кларк, Айртон Сена и Михаел. Можем да правим подобни класации единствено за дадено поколение. Люис Хамилтън може да задмине постижението на Михаел и в това няма да има нищо лошо", добавя още французинът.

"След подобен инцидент не е от огромно значение дали Люис ще задмине седемте титли на Михаел или не, нали така?", смята Тод, който взе отношение и относно една от най-актуалните теми в света в последно време - борбата с расизма.

"Жена ми е жълта. Тя е китайка. И понякога има проблеми в резултат на това. Борбата с расизма е кауза, която Люис взима присърце. Всички се борим с това. Но моето виждане е такова - животът има значение. Животите имат значение. Не само черните, жълтите или белите. Всички животи", обобщава 74-годишният бивш рали пилот, който бе начело на "Ферари" от 1994 до 2007 година.