Миналата година Атлетико отпадна още през зимата, и сега ако не се представи на ниво във втория мач, може да го стори отново. Албасете демонстрира сериозно самочувствие срещу именития противник, и в 30-та минута, след около десетминутен натиск, стигна до попадение. То дойде от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Алваро Домингес, а Антонио Кайе бе точен от бялата точка.

В 50-та минута Нунес свали в пеналта Хуанфран, и нямаше съмнение, че има дузпа и в полза на Атлетико, а играчът на домакините бе изгонен. Адриан обаче шутира над гредата, и пропиля шанса за мадридчани. Точно десет минути по-късно обаче нещата се обърнаха пред другата врата, и след грешка в защитата, Кайе излезе сам срещу нея, и Домингес последен в отбрана, го свали на земята. Така Домингес си изкара втори жълт картон, а от фаула Сурдо бе безпощаден, и се разписа за 2:0.

Адриан се реваншира частично за пропуска си от дузпа, като в 70-та минута оползотвори добър пас на Асунсао, и с точен изстрел наказа Албасете, и запази всички шансове открити за реванша.

Втората среща е на 21 декември в Мадрид, предаде Гонг.